Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Parlagfűvel az allergia ellen
  2024-01-19 20:33:24, péntek
 
 



Eleinte ijesztő gyógymódnak tűnhet, pedig a parlagfű nagyon sokat javíthat az allergiások állapotán - ráadásul egyéb gyógyhatásai miatt a teája is kiváló.

Hasonlót a hasonlóval
Így szól a homeopátia egyik alaptétele, és úgy látszik, ez az allergia kezelésénél is használható. A Csubák Mária vegyészmérnök és férje által készített parlagfűkészítmény például nagyon sokat javít az allergiások állapotán. A hazánkban csak irtanivaló gyomnövényként elhíresült parlagfű, bár jó pár ezer ember életét megkeseríti a virágzásakor, számtalan gyógyhatással is bír, ráadásul a pollenszezon előtt két-három hónappal fogyasztva még az allergiaszezonra is felkészítheti szervezetünket: ha szép fokozatosan hozzászoktatjuk testünket a virágporterheléshez, a pollenszezonban már nem kell olyan heves reakciókra számítanunk. A növény zöld hajtásaiból készített lekvár vagy a parlagfűolaj fogyasztása ugyan egyelőre újdonságnak számít hazánkban, de valóban segíthet az allergiás betegeken.

Van, akinek már bevált
Csanki István Hódmezővásárhelyen arról híresült el, hogy a kertjében növő parlagfüvet bizony megeszi, annak ellenére, hogy korábban allergiás volt. A mára tünetmentessé vált férfi még Dániában találkozott az újfajta gyógymóddal: az ottani emberek ugyanis nemhogy irtanák a növényt, de fiatal hajtásait megeszik, és csemegének tekintik. István is kipróbálta, és azóta nemcsak allergiás panaszai múltak el, de húsz perccel a növény elfogyasztása után olyan feldobottnak érzi magát, mintha kávét ivott volna. A parlagfüvet - szigorúan csak azt, melyet az utaktól távol, saját kertjében hagy nőni - nemcsak nyersen eszi, de megszárítva és porrá zúzva is, ráadásul már a szomszédjának is javasolta, akinek azóta szintén csökkentek az allergiás panaszai.

A parlagfű igazából gyógynövény?
A parlagfüvet az utóbbi években egyenesen kötelező volt irtani, pedig igazából hihetetlenül hatásos gyógynövény, melyet már az indiánok is használtak. Erre utal a latin neve is: ambrosia artemisifolia, azaz istenek eledele. A régi gyógynövénykönyvek még magas vitamintartalmáról, a földművelők a parlagon hagyott földterületek tápanyagellátásáról beszéltek, és nem a növény allergizáló hatásáról. 100-150 évvel ezelőtt pedig az úri szalonok kedvenc illata az ambróziaillat volt, melyet a parlagfűből állítottak elő. Egyes elméletek szerint a pollenje nem is allergizáló hatású, hiszen sok allergiás gyermek a természetes környezetben, utaktól távol növő parlagfűvel érintkezve nem produkálja ugyanazokat a tüneteket, melyeket a városi gazos részek esetén. Ennek okát a kipufogógázokban látják, melyek lemarják a pollenek védőburkát, és így szabaddá válnak a kis karmocskák, melyek már irritálják a légutakat.

Dr. Petrik Marina orvos-természetgyógyász a parlagfű alkalmazásáról
"A parlagfüvet valóban használhatjuk gyógynövényként, mivel kiváló gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, de hasmenés és emésztőrendszeri problémák kezelésénél is hatásos. Elég erős növényről van szó, így ha csak belőle készítünk teát, akkor napi két csészényinél többet semmiképp se igyunk belőle. Teakeverékekben már bátrabban fogyaszthatjuk. Elkészítése egyszerű: egy teáskanálnyi szárított parlagfüvet forrázzunk le egy bögrényi vízzel, majd hagyjuk állni tizenöt percig. Azok is használhatják, akik allergiásak a parlagfűre, de ők kis mennyiséggel kezdjék, és ha az nem okoz panaszokat, akkor ihatják bátrabban. Külsőleg bőrproblémákra alkalmazhatjuk, időnként akár fürdővízbe is tehetünk a teájából. Ha magunk gyűjtenénk a parlagfüvet, arra mindenképpen vigyázzunk, hogy olyan kipufogógázmentes területről szedjük, ahol nem permeteznek. Ha találtunk ilyet, akkor a növények föld feletti részét kell levágni a virágokkal együtt, majd csokorba kötve megszárítani. Arról én is tudok, hogy allergiás embereket virágporral kezelnek, ami úgy működik, mint egy oltás, tehát egy nagyon kis mennyiséggel a szezon után elkezdik adagolni a virágport, és a következő allergiaszezonra annyira hozzászokik a szervezet, hogy nem reagál a pollenekre. A parlagfűtea erre nem igazán alkalmas, ehhez a kúrához pollenre van szükség, de mivel ez nem veszélytelen kezelés, semmiképp se kísérletezzünk vele otthon, hanem bízzuk magunkat szakemberre."

A parlagfű mindezek ellenére egyelőre irtandó növénynek számít: a 2008 óta változatlan szabályozás értelmében július elseje után bimbózó vagy virágzó parlagfű nem lehet a kertünkben. A büntetés a gyomos terület nagyságától és elhelyezkedésétől függően tizenötezer forinttól ötmillióig terjedhet.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: allergiaszezonra, kipufogógázokban, emésztőrendszeri, pollenszezonban, teakeverékekben, gyógynövényként, antibakteriális, hozzászoktatjuk, fogyaszthatjuk, bőrproblémákra, kísérletezzünk, alkalmazhatjuk, szervezetünket, alkalmazásáról, gyomnövényként, artemisifolia, felkészítheti, tünetmentessé, ambróziaillat, gyógyhatással, szomszédjának, használhatják, vegyészmérnök, földterületek, használhatjuk, elfogyasztása, gyógyhatásai, parlagfűolaj, feldobottnak, megszárítani, pollenszezon, virágzásakor, csészényinél, mindenképpen, mennyiséggel, környezetben, parlagfű nagyon, allergiások állapotán, homeopátia egyik, allergia kezelésénél, hazánkban csak, pollenszezon előtt, növény zöld, parlagfűolaj fogyasztása, allergiás betegeken, kertjében növő, mára tünetmentessé, újfajta gyógymóddal, ottani emberek, növény elfogyasztása, utaktól távol, allergiás panaszai, Csubák Mária, Csanki István Hódmezővásárhelyen, Petrik Marina,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A végzet az  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Szép Ernő - Virágzó akácfák  képre írva  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Palóc Grand Canyon  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  A könnyek összegyűjtése  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Pillangó  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam Krisztina b...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Amit átélünk,  Beney Zsuzsa - Álom  Mosolyogtál már ma?  Az elfogadásnak...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Jó éjt  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Palóc Grand Canyon  Naplemente  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Az idő elsodorja létezésünk  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szent György nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Szent György napi hiedelmek, s...  Két ember becsülete 
Bejegyzés Címkék
parlagfű nagyon, allergiások állapotán, homeopátia egyik, allergia kezelésénél, hazánkban csak, pollenszezon előtt, növény zöld, parlagfűolaj fogyasztása, allergiás betegeken, kertjében növő, mára tünetmentessé, újfajta gyógymóddal, ottani emberek, növény elfogyasztása, utaktól távol, allergiás panaszai, parlagfű igazából, utóbbi években, latin neve, parlagon hagyott, növény allergizáló, ambróziaillat volt, parlagfűből állítottak, természetes környezetben, városi gazos, kipufogógázokban látják, pollenek védőburkát, parlagfű alkalmazásáról, parlagfüvet valóban, teáskanálnyi szárított, bögrényi vízzel, növények föld, virágokkal együtt, szezon után, következő allergiaszezonra, parlagfűtea erre, kúrához pollenre, parlagfű mindezek, gyomos terület, allergiaszezonra, kipufogógázokban, emésztőrendszeri, pollenszezonban, teakeverékekben, gyógynövényként, antibakteriális, hozzászoktatjuk, fogyaszthatjuk, bőrproblémákra, kísérletezzünk, alkalmazhatjuk, szervezetünket, alkalmazásáról, gyomnövényként, artemisifolia, felkészítheti, tünetmentessé, ambróziaillat, gyógyhatással, szomszédjának, használhatják, vegyészmérnök, földterületek, használhatjuk, elfogyasztása, gyógyhatásai, parlagfűolaj, feldobottnak, megszárítani, pollenszezon, virágzásakor, csészényinél, mindenképpen, mennyiséggel, környezetben, teáskanálnyi, hihetetlenül, veszélytelen, számítanunk, parlagfűtea, permeteznek, hozzászokik, parlagfüvet, hajtásaiból, gyógynövény, megkeseríti, fokozatosan, fogyasztása, megszárítva, újdonságnak, virágporral, parlagfűvel, használható, nagyságától, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7055
  • e Hét: 31946
  • e Hónap: 63432
  • e Év: 268133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.